Dance Challenge

De Soneo Dance Challenge is een danscompetitie gericht op de dansstijlen Streetdance / Hip-Hop, Breakdance, Showdance, Jazz, Stunt Cheerleading en Cheerdance en Freestyle.

De competitie bestaat uit 3 voorrondes en wordt afgesloten met een officieel erkent Nederlands Kampioenschap. De voorrondes bestaan uit 2 divisies waarvan 1 met en 1 zonder regels. De zogenaamde No-Rules divisie is voor de dansers die, al dan niet, professioneel met dansen bezig zijn en de mensen die het leuk vinden om te dansen maar waar geen exposure voor is. De Rules divisie is voor de wedstrijd teams die Nederland willen vertegenwoordigen tijdens de Europese en de wereldkampioenschappen.

Professionele Vakjury

Performances worden beoordeeld door een professionele en gecertificeerde vakjury welke de prestatie middels een juryrapport objectief in kaart brengt. De jurering van de Rules divisie geschiedt volgens het door de ICU opgelegde protocol, afgestemd op het internationale wedstrijdcircuit. On-line jurering zorgt ervoor dat de performances weloverwogen, vakkundig, professioneel en snel beoordeeld worden.

Leeftijdscategorieën

Deelname aan de Soneo Dance Dance Challenge geschiedt volgende leeftijdscategorieën:

No-Rules divisie

  1. Mini’s: 6 t/m 9 jaar
  2. Cadets: 10 t/m 13 jaar
  3. Juniors: 14 t/m 17 jaar
  4. Seniors: 18+

Rules divisie:

  1. Cadets: 12 t/m 16
  2. Seniors: 14+

Finaleklassement

Deelnemers hebben gedurende 3 voorrondes de kans om een plaats in het finale klassement te bemachtigen. Om meer kans te maken op een hogere score bepalen zij zelf of zij aan 1 of meer voorrondes meedoen. De hoogst behaalde score telt mee voor het finale klassement.

Teams die in het finale klassement staan verwachten wij aanwezig voor deelname aan de finale, het Nederlands Kampioenschap Streetdance / Hip-Hop, Showdance en Jazz op zondag 2 oktober 2016 theater de Spiegel te Zwolle.

Download hier de uitgebreide wedstrijd informatie.

De Soneo Dance Challenge staat bekend om haar spectaculaire en vernieuwende high-tec entourage van beeld, geluid en licht.