Dagverloop

Hoe gaat het in zijn werk:

Openingstijden

De deuren van het theater gaan om 8.30 uur open. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij niet te vroeg te komen. Zowel de catering als de organisatie hebben tot 8.30 uur nodig om zich op uw komst voor te bereiden.

Om 8.30 gaat de kassa van Soneo open. Dit is op de locatie waar het evenement gehouden wordt.

Toeschouwers kunnen vanaf 8.30 uur entreebewijzen kopen en met de online tickets binnenkomen. Dit kan gedurende de gehele dag.

Om 8.30 uur gaat ook de Soneo info balie open. Coaches/begeleiders kunnen vanaf 8.30 uur terecht bij de info balie om de deelnamepakketten af te halen. (zie ook “Melden bij aankomst”)

Vanaf 8.30 uur is ook het Special Member point open. Individuele Coaches, sport-/dansscholen, clubs of verenigingen kunnen hier gedurende de hele dag een Special Member lidmaatschap afsluiten.

Melden bij aankomst

Het team moet zich compleet, dus inclusief alle deelnemers, coaches/begeleiders melden bij de info balie. Hier neemt de Coach/begeleider het deelnamepakket in ontvangst en wordt iedereen van een polstag voorzien. Hierna wordt het team door een backstagemedewerker van de Soneo staff opgehaald bij de Soneo info balie en begeleid naar hun kleed-/opvangruimte.

Gebruik van kleed-/opvang en verblijfsruimte

Coaches/begeleiders en deelnemers krijgen door de medewerkers van de Soneo Staff voor bepaalde tijd een kleed-/opvang- en/of verblijfsruimte toegewezen. Doorgaans zijn de kleedruimtes voorzien van make-up spiegels, douche, toilet en vuilcontainer. De ruimtes dienen op de aangegeven tijden of op verzoek van de medewerkers van de Soneo Staff vrijgemaakt te worden. De gebruikte ruimtes, inclusief eventuele douches en toiletten moeten weer netjes achtergelaten worden. Onregelmatigheden dienen direct aan 1 van de medewerkers van de Soneo Staff doorgegeven worden.

Verloop van de Categorie Double Dance (Duo’s)

Zie NK Double Dance onder kopje evenementen van deze site

Verloop van de Categorie Freestyle

Het wedstrijd onderdeel Freestyle vindt deels plaats in de foyer on the citystage.

Categorie Freestyle:
Zie Open NK Freestyle onder kopje evenementen van deze site

Freestyle moment & Award Ceremonie

Aan het eind van elk blok vindt de prijsuitreiking plaats. Voor een soepel verloop van deze award ceremonie is het noodzakelijk dat het complete team, inclusief coaches/begeleiders en deelnemers zich op de in de timetable aangegeven tijd op het zijtoneel bevinden. Voor een dynamische aanloop naar de award ceremonie worden de deelnemers uitgedaagd om voor het publiek te gaan freestylen.

Verloop van de show

De wedstrijdblokken worden geopend met een spectaculair intro. Dit is tevens het startsein dat de wedstrijd gaat beginnen. Doorgaans wordt er gestart met de categorie Freestyle. De Freestylers staan dan al tijdens de showopener gereed geposeerd op het podium. Teams en categorieën worden aangekondigd door middel van een voice-over. De award ceremonie wordt live gepresenteerd. Het evenement is altijd omstreeks 18.00 uur afgelopen.

Opbouw van het evenement

Het evenement is doorgaans verdeeld in twee items.

De wedstrijd in het theater en overig entertainment.

De wedstrijd in het theater is bij een deelnemersveld van 100 teams verdeeld in 3 blokken.

Blok 1 – Mini’s & Cadets Rules en No-rules – 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 13 jaar – 10.00 uur tot 12.00 uur.
Blok 2 – Juniors – 14 t/m 17 jaar 13.00 uur tot 15.00 uur.
Blok 3 – Rules Divisie Juniors & Seniors No-rules  – 14 jaar en ouder en 18 jaar en ouder 16.00 uur tot 18.00 uur.

Tussen elk blok zit een pauze van 60 minuten. Coaches/begeleiders, deelnemers en toeschouwers hebben dan een uur de tijd om te kunnen pauzeren. Dit uur wordt tevens gebruikt om de zaal opnieuw op orde en de productie in gereedheid te brengen voor het daaropvolgende blok.

Op tijd klaar staan

30 minuten voor het team op gaat treden wordt het complete team, dus inclusief coaches/begeleiders en deelnemers opgehaald bij hun kleed-/opvangruimte en naar het zijtoneel begeleid.

Deelnemers, coaches/begeleiders van de categorieën Double Dance (Duo’s) en Freestyle staan 30 minuten voor hun optreden klaar in de Foyer.

Verblijf van coaches/begeleiders en deelnemers tijdens het evenement

Coaches/begeleider en deelnemers zijn gedurende het evenement vrij om te gaan en te staan waar zij willen. Echter kunnen zij het evenement alleen vanuit de zaal bekijken als er 20 minuten na aanvang nog zitplaatsen in de zaal over zijn. Bezoekers in het bezit van een entreebewijs voor toeschouwers hebben als eerste recht op een zitplaats en hebben voorrang op coaches/begeleiders en deelnemers.